Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 september, 2017 - 17:55Uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 17:56
  • Både naturgräs och hybridgräs kräver snarlik skötsel, menar Jan-Olof Lundberg, ansvarig planskötare vid Got Event.

Hybridgräs - en fråga om känsla

Hybridgräs eller konstgräs? Snart ska stadsfullmäktige säga sitt i frågan om utvecklingen av Idrottsparken i Mariehamn. I Göteborg är man samtidigt inne på upploppet av den första säsongen på hybridgräs på Gamla Ullevi och har redan klart för sig vad som är styrkan och svagheten med underlaget.

Gamla Ullevi i Göteborg är den första elitfotbollsarenan i Sverige som har installerat hybridgräs som underlag. 95 procent gräs och fem procent konstgräs är modellen som man har valt i Göteborg. Under premiärsäsongen 2017 räknar man med att spela 76 matcher på arenan, vilket motsvarar ungefär 152 timmars användning. Men hur mycket tål egentligen en hybridplan? Och hur krävande är skötseln av gräsmattan?

Ansvarig planskötare vid Got Event Jan-Olof Lundberg sticker inte under stolen med att gräsmattan håller hög kvalitet och ger en överlägsen känsla, men att hybridgräs inte är alternativet om man önskar utnyttja planen så många timmar som möjligt under så stor del av året som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »