Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 november, 2017 - 11:40Uppdaterad: fredag, 3 november, 2017 - 11:40
  • Ida Kronholm, projektledare för Mariehamns litteraturdagar 2018

Frihet och andra farligheter på litteraturdagar 2018

Det må vara långt till mars och Mariehamns litteraturdagar - men den första programpunkten har faktiskt dragit igång den här veckan, femmornas skrivstafett! Temat för dagarna är också fastställt: Frihet och andra farligheter!

Den svenske barnboksförfattaren Torsten Bengtsson har i år fått uppdraget att inleda och avsluta femmornas skrivstafett. Varje klass i årskurs 5 på Åland bidrar med var sitt kapitel till berättelsen som går som följetong på litteraturdagarnas hemsida. Lagom till femmornas litterära vimmelfest ska Torsten Bengtsson sy ihop det hela med ett avslutande kapitel. Vi betonar vikten av att klasserna verkligen jobbar tillsammans säger litteraturdagarnas nya projektledare Ida Kronholm. Niornas skrivartävling lever också vidare och drar igång i januari men vem som fungerar som inspiratör för de äldre eleverna är tillsvidare en väl bevarad hemlighet. När det gäller programmet under litteraturdagarna  i övrigt kommer det att utgå från temat Frihet och andra farligheter. Ida Kronholm påpekar att höstens bokutgivning innehållit ovanligt många starka verk av unga författare och några sådana är redan inbokade till litteraturdagarna. Johanna Holmström som gett ut romanen Själarnas ö kommer, liksom Adrian Perera som belönades av Yle för sin diktsamling White monkey vid Helsingfors bokmässa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »