Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 november, 2017 - 11:40Uppdaterad: onsdag, 1 november, 2017 - 11:40

Kultursatsningar i budgeten 2018

Landskapsregeringens budgetförslag för 2018 offentliggjordes i måndags - idag lyfter kulturminister Tony Asumaa fram de satsningar som är aktuella för kulturens del.

En heltidstjänst som intendent vid Eckerö post- och tullhus, planering av en permanent utställning av åländskt konsthantverk och design placerad i just post- och tullhuset och en satsning på kultureftis för barn i lågstadiet - det är några kultursatsningar landskapet vill göra under 2018. Däremot blir det varken någon teaterskola i landskapets regi eller en utbyggnad av Ålands musikinstitut.Det envetna lobbyarbetet för Bomarsund ser ut att ge resultat - inför säsongen 2018 lanseras den digitala appen men nu inleds också arbetet med att planera för någon form av besökarcentrum som ska stå klart till landskapets 100 års firande av självstyrelsen 2022. Det nya basutställningen i Ålands kulturhistoriska museum ska färdigställas med digitalt informationsmaterial och utgrävningarna i Långbergsöda ska fortsätta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »