Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 oktober, 2017 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 26 oktober, 2017 - 11:40
  • Ett fotografi av fotografen Daniel Eriksson
  • Fotokonst i gammaldags oljemålningstradition signerad Daniel Eriksson

Speglingar av kroppar i rök

Rök heter Daniel Erikssons nya utställning som öppnar på Galleri Skarpans ikväll. Brinnande rökelsestickor och belysta kroppskonturer matchar varandra i hans avskalade fotograier.

Jag är fotograf dygnet runt konstaterar Daniel Eriksson, till vardags pressfotograf, på fritiden konstfotograf bland mycket annat. I den nya utställningen har han kombinerat macro-foton av rökslingor med konstfärdigt belysta kroppskonturer och intresserat sig för formerna framför allt. Mycket går i svartvitt - från själva bilden till passepartout'en till ramen, men i utställningen ingår också fotografier tagna på en dansande kvinna. De är tagna som oskarpa färgbilder, utskrivna på duk, fernissade och inramade i tunga guldramar som gammaldags tavlor, bara på skoj och för att skapa en sorts centrum för utställningen förklarar Daniel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »