Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 11:40Uppdaterad: fredag, 20 oktober, 2017 - 11:40
  • Oliver Förström på saxofon är en av fyra åländska unga som deltar i Nordic Jazzsezzion

Unga musiker på jazzsezzion

För fjärde gången arrangerar Nordens Institut i samarbete med Ålands musikinstitut en tre dagars workshop i improvisationsmusik för unga musiker från hela Norden och Baltkim. Också lärarna kommer från olika håll i Norden

Genom att ta in folk från andra länder vill vi visa unga åländska musiker hur det ser ut där och hur vi också kunde ha det här förklarar Edward Furbacken som vill se den åländska musikscenen breddad. Han är än en gång är primus motor för arrangemanget Nordic Jazzsezzion. I år är femton unga med, varav fyra är ålänningar - de hade varit ännu några fler om vi inte hade fått återbud i sista stund säger Furbacken. Oliver Förström som spelar saxofon tycker det är självklart att delta när det ges en sådan här möjlighet att spela med andra som har hunnit mycket längre i sitt musicerande. Under två och en halv dag övar man in låtar i tre bandkonstellationer som aldrig tidigare spelat tillsammans och på lördag kväll är det konsert på Alandica - då framträder också lärarna tillsammans.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »