Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 april, 2015 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

0,2 promille hotar restauranger

Sänkningen av rattfyllerigränsen till 0,2 promille hotar restaurangnäringen. Med det argumentet gick moderaternas Anette Holmberg-Jansson till storms mot sin partikollegas, näringsminister Fredrik Karlströms förslag. Hon menade i dagens lagtingsdebatt att det inte heller finns vetenskapliga belägg för att en sänkning från 0,5 till 0,2 promille förbättrar trafiksäkerheten. Men det är inte bara moderaterna som är splittrade i frågan om den nya rattfyllerigränsen, också i centern finns olika åsikter. Liberalerna och Ålands framtid är skeptiska, men socialdemokraterna står eniga bakom förslaget.
- Det centrala i förslaget om sänkt promillegräns är normen. Alltså att alkohol och trafik inte hör i hop, sade Barbro Sundback, socialdemokrat.
Det blir nu lagtingets finans- och näringsutskott som får fundera vidare på lagförslaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »