Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 december, 2017 - 13:02Uppdaterad: torsdag, 7 december, 2017 - 11:48
  • Hundra stämmor hyllade Finland 100 år från Torgets scen
  • Stadsdirektör Barbara Heinonen höll tal till hundraåringen Finland.
  • Många stannade till för att lyssna på sång och tal till Finland
  • Som en magisk illustration till körsången på Torget flög en plog sångsvanar, vita mot den klarblå himlen över folket. Foto Yana Jahrén

100 röster sjöng för Finland 100 år

En blandad kör med hundratalet sångare bjöd på fosterländsk körsång på torgscenen i Mariehamn kl 12 idag. Det var Ålands sång och musikförbund som arrangerade hyllningssången, på samma sätt som svenskspråkiga körer runt om i hela landet gjorde vid samma tidpunkt. Dirigent var Pipsa Juslin.

Modersmålets sång, Suomis sång, Finlandia och Vårt land var gemensam repertoar för sångarna i hela landet men den åländska jubileumskören valde därtill att inleda sitt framträdande med Ålänningens sång. Också publiken var välkommen att sjunga med. Evenemanget var välbesökt mitt under den pågående julmarknaden på Torget. Stadsdirektör Barbara Heinonen höll tal till hundraåringen Finland och påminde om allt dagens finländare har att vara tacksamma för men också om de umbäranden som generationer före oss fått genomgå. Självständighetsfirandet fortsätter under eftermiddagen med en fest i stadshuset arrangerade av Ålands krigsveteraner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »