Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 september, 2015 - 11:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

100.000 euro för miljöprojekt

Föreningen Rädda Lumparn har av landskapsregeringen beviljats 20.000 euro i bidrag för verksamheten under resten av året. Föreningen, som grundades i fjol, har som målsättning att förbättra vattenkvaliteten i Lumparn. Ordförande är moderate lagtingsledamoten Danne Sundman och viceordförande är miljöminister Carina Aaltonen, socialdemokrat. Ärendet har beretts på social- och miljöavdelningen men beslutet fattades av kansliminister Wille Valve.

Ett liknande beslut som gäller Ålands Natur och Miljö och Ålands producentförbund kunde däremot fattas av Carina Aaltonen. Det innebär att Ålands Natur och Miljö får 30.000 euro för fyra specialprojekt och ÅPF 50.000 euro för projektet Hållbar livsmedelsstrategi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »