Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 15:18Uppdaterad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 15:23
  • Kansliminister Nina Fellman är positiv till sänkt rösträttsålder. Foto: Totte Vesterlund

16-åringar skall förberedas inför valet

Arbetet med att förbereda ungdomar som fyller 16 år till nästa kommunalval om två år inleds snart. Kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, är mycket nöjd över att Ålandsdelegationens gett klartecken för lagen som sänker rösträttsåldern på Åland till 16 år i kommunala val.

- Vi skall givetvis invänta vad Högsta domstolen säger, men Ålandsdelegationens utlåtande är en källa till glädje, säger Nina Fellman.

Lagen om sänkt rösträttsålder antogs i våras av lagtinget och är nu på sedvanlig laggranskning, där Republikens president har det sista ordet. Förberedelserna inför valet i oktober 2019 gäller bland annat att tillsammans med skolorna förbereda ungdomarna så att de har kunskaper om vad det handlar om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »