Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 februari, 2016 - 11:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

220 berörs om chipsfabriken stänger

- Om vi gör en hypotetisk kalkyl att chipsfabriken läggs ner så skulle det kunna drabba ungefär 220 personer på Åland, det säger Jouko Kinnunen på Åsub.
Kalkylen innehåller då de drygt 100 personerna som jobbar på fabriken i Haraldsby, runt 80 lantbrukare och sen strötjänster inom livsmedelsindustrin, transport, handel och diverse företagstjänster. Att uppskatta hur mycket pengar det rör sig om är mycket svårt, men Kinnunen spekulerar i att det kan röra sig om 30-40 miljoner euro.
- Men det här skulle vara den första rundan av chocken, efter ett år skulle antagligen effekten minskas så mycket att vi inte skulle se så mycket av det i statistiken, säger Kinnunen, som understryker att detta bara är spekulationer.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »