Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 juni, 2017 - 10:26
  • 4H-gården stananr i Jomala men flyttar över gårdsplanen, vilket ska ge utökade verksamhetsmöjligheter. Arkivfoto.

4H stannar på Jomala gård

4H-gårdens verksamhet flyttar inte till Lilla holmen, som tidigare diskuterats. Istället blir 4H kvar på Jomala gård.

Fastighetsverket och Ålands 4H har dock kommit överens om nya och utvidgade utrymmen på Jomala gård och skrivit ett långsiktigt hyresavtal. Lösningen innebär en flytt över gårdsplanen som ger 4H utökade verksamhetsmöjligheter. Bland annat får 4H tillgång till ett stall och tillhörande rum samt en stor före detta höskulle som ger möjlighet till samling. Dessutom kommer kontoret närmare verksamheten och ett kök gör matlagning och bakning möjligt. Vidare ska ett nytt hönshus byggas.

- Det känns inspirerande för oss alla på 4H att kunna utveckla vår verksamhet vidare. Vi har över 400 medlemmar i vår verksamhet och otaliga skolklasser och daghem på besök varje år, säger Linda Valve, som är styrelseordförande i 4H, i ett pressmeddelande från Fastighetsverket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »