Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2016 - 14:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

ÅAB beklagar mejlsvar

Kvinnor är tyvärr inte inte lika tilltalade och engagerade inom finansbranschen. Så löd förklaringen från chefredaktören för Ålandsbankens tidning ”En fantastisk partner” som gavs ut i Sverige på frågan varför det inte förekom några kvinnor på bild i numret. Mejlsvaret som lades ut på sociala medier vållade debatt.
   Ålandsbankens vd Peter Wiklöf beklagar både könsbalansen i tidningen och mejlsvaret.
- Tidningen har en obalans och det brukar våra tidningar normalt inte ha. Och den personen som påpekade det till oss fick ett svar som är direkt beklagligt. Jag har informerat internt om att vi anser att tidningen hade obalans, att personen hade rätt och att på det sättet som han uttryckte sig inte är förenligt med hur vi uttrycker oss i Ålandsbanken eller de åsikter och värderingar som vi står för, säger Wiklöf till Ålands Radio. 

Reporter: Totte Vesterlund
redaktionen@radiotv.ax

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »