Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 augusti, 2015 - 07:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

ÅFD ger Jomala bakläxa om Kalmarnäsplan

Ålands förvaltningsdomstol upphäver Jomala kommuns uppdatering av delgeneralplanen för Kalmarnäs. Den nya delgeneralplanen antogs av fullmäktige i juni i fjol, och domstolen menar nu att kommunens utredning av planområdets naturförhållanden var otillräcklig och att man därför inte kan göra en bra bedömning av delgeneralplanens konsekvenser med tanke på naturvärden.

Jomala kommun har förlitat sig på landskapsregeringens inventering av området från 1972 men ÅFD tycker inte att det räcker, och eftersom de syner kommunen gjort på platsen sedan dess inte protokollförts menar man att utredningen är otillräcklig.

Förvaltningsdomstolen tog också ställning till ett besvär över Jomalas detaljplan för ett bostadsområde i Vesterkalmare, men det besväret avslogs.

Förvaltningsdomstolens beslut om delgeneralplanen kan överklagas till högsta förvaltningsdomstolen. Jomala kommun har i ännu inte bestämt om man överklagar eller inte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »