Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 maj, 2016 - 10:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Åfd ger yrkesgymnasiet bakläxa

Ålands yrkesgymnasium måste göra om prövningen om studieplats för en elev som haft anpassad lärokurs i grundskolan. Som vi tidigare berättat besvärade sig föräldern Petra Svens i fjol över antagningsförfarandet. Ålands förvaltningsdomstol, Åfd, anser nu att förfarandet med individuell prövning är ett oreglerat system och att man inte iakttagit tydliga bedömningskriterier. Det har, enligt Åfd, lett till att sökanden varit tvungen att underkasta sig ett förfarande som inte innefattat tillräckliga garantier för att utesluta godtycke eller diskriminering i förhållande till ordinarie sökande. Domstolen anser att det nekande antagningsbeslutet tillkommit genom ett lagstridigt förfarande och återförvisar ärendet till yrkesgymnasiet för ny prövning.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »