Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 september, 2017 - 11:52Uppdaterad: söndag, 17 september, 2017 - 11:53
  • Ålands förvaltningsdomstol granskar om Eckerö kommun gjort rätt när de behandlat ett ärende gällande grundförbättringen av en väg i kommunen. Arkivfoto: Malin Lundberg.

ÅFD granskar Eckeröbeslut

Ålands förvaltningsdomstol granskar som bäst Eckerö kommuns behandling av ett ärende som rör grundförbättringen av vägen Nyckelpigsgatan.

Det är fullmäktigeledamöterna Kerstin Wikgren och Tommy Nordin som vänt sig till ÅFD eftersom man tycker att det gjorts flera förvaltningsmässiga fel i det här ärendet, och därför yrkar man att byggnadstekniska nämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige borde göra om hela ärendebehandlingen. Bland annat menar man att det inte fanns någon klar finansiering för projektet när kontrakt skrevs med entreprenören och man menar att det saknats en beredning när kommunstyrelsen och fullmäktige behandlat frågan om tilläggsanslag för projektet.

Kommunstyrelsen sammanställde på sitt senaste möte ett svar som nu skickas till förvaltningsdomstolen. Där skriver man att behandlingen av ärendet inte brustit och att det skulle betyda stora merkostnader för Eckerö om domstolen bestämmer sig för att kommunens beslut inte får verkställas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »