Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 september, 2017 - 10:50
  • Åländskt näringsliv berett satsa för fortsatt flygtrafik. Foto: Next Jet

Air Åland satsar på Next Jet

-Vi känner att det är viktigt att försöka gå med om vi ska kunna trygga och utveckla en framtida flygtrafik till och från Åland. Det säger Air Ålands styrelseordförande Kjell Clemes som räknar med att det åländska flygbolaget tecknar aktier för 10 miljoner kronor i Next Jets pågående nyemission.

-Definitivt beslut om det fattas av styrelsen nästa vecka men förslaget stöds av Air Ålands största ägare, säger Kjell Clemes.

Satsningen innebär att Air Åland sannolikt kommer att äga över 20 procent av aktierna i Next Jet vars operativa licens drogs in i augusti på grund av bolagets dåliga finanser. Enligt ett pressmeddelande som skickades ut i går gäller tillståndet att flyga till den 17 november men en ansökan om ny licens har skickats till Transportstyrelsen i Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »