Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 september, 2017 - 11:28Uppdaterad: fredag, 22 september, 2017 - 11:50
  • Mikael Staffas, liberal, talar för skandinaviska i Nordiska rådet.

Åland för skandinaviskan

Ålands delegation i Nordiska rådet är för att ha skandinaviskan, i form av svenska, norska och danska, som fortsatt officiellt språk i det nordiska samarbetet.

Det säger ordföranden i Ålands delegation, Mikael Staffas, lagtingsledamot för liberalerna. Frågan har diskuterats tidigare inom delegationen.

- Men det kompromissförslag som Britt Lundberg röstade för i presidiet har jag inte bekantat mig med och kan inte uttala mig om, säger han till Ålands Radio.

Mikael Staffas försöker nu få till ett möte med Ålands delegation i Nordiska Rådet, där han och Britt Lundberg, lagtingsledamot för centern, är ordinarie medlemmar och Tony Wikström, socialdemokrat, och Axel Jonsson, Ålands framtid, är ersättare. Till Ålands delegation räknas också samtliga ministrar i landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »