Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 maj, 2016 - 06:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:20

Åland vill förlänga Arjeplogavtalet

Med den mobilitet av läkare över gränsen, och till viss del annan vårdpersonal, är det viktigt för Åland att Arjeplogavtalet förlängs. Det menar landskapets social- och hälsovårdsminister Wille Valve, som förra veckan deltog i ett möte i Helsingfors med sina nordiska kolleger där frågan togs upp.

Arjeplogavtalet är från 1993 och handlar om en gemensam nordisk arbetsmarknad för viss hälso- och sjukvårdspersonal och innehåller också en kontrollmekanism och ett informationsutbyte mellan myndigheterna så att exempelvis en läkare som blivit av med sin licens i ett land, inte skall kunna fortsätta jobba i ett annan nordiskt land. Det var Danmark som förhalade frågan vid förra veckans möte och vill se över avtalet ytterligare.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »