Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 maj, 2016 - 05:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:18

Ålands Näringsliv emot plastförbud

- Förbud mot plastkassar är vi emot eftersom det ännu inte utretts vilka miljökonsekvenser som papper, bomull eller plast står för. Det menar Sverker Jansson, representant i Ålands Näringslivs Handelsutskott som nu gett ett utlåtande om hur man på Åland ska få till stånd en minskad konsumtion av tunna plastbärkassar. Det är i samband med EU:s nya förpackningsdirektiv att minska den årliga förbrukningsnivån som landskapet har efterfrågat utlåtanden från handeln och Ålands Näringsliv. Vad gäller en lagstadgad avgift på plastkassar skulle det enligt Handelsutskottet innebära onödig byråkrati och extra arbete. Dessutom anser utskottet att Åland bör avvakta i frågan tills nordisk eller europeisk lagstiftning införs på området för att inte minska konkurrenskraften. Istället föreslås en kampanj från landskapet för att öka medvetandegraden och få till en attitydförändring hos konsumenterna.

Reporter: Cecilia Ekströmer
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »