Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 september, 2017 - 16:51
  • Ålandsbanken vann avtalstvisten mot Hasselbacka Entreprenad Ab. Arkivfoto: Cecilia Ekström.

Ålandsbanken vann tvist om Hasselbacka

I dag kom domen i den långdraga tvisten mellan Ove Eriksson och Carola Kalms Hasselbacka Entreprenad Ab och Ålandsbanken.

Enligt Ålands tingsrätts dom ska Eriksson och Kalm och Hasselbacka Entreprenad Ab solidariskt ersätta Ålandsbankens rättegångskostnader med 16.500 euro.

Rättegången handlade om huruvida ett så kallat RS-avtal mellan parterna, gällande byggprojektet BAB Hassellängan i Jomala, skulle förkastas eller inte. Tingsrätten skriver i sin dom att de inte har funnit någon grund för att ogiltigförklara RS-avtalet och att det därför saknas grund för att Ålandsbanken ska återbetala kostnaderna på 5.100 euro för upprättandet av avtalet.

Hasselbacka Entreprenad Ab ansåg att RS-avtalet från 2012 skulle ogiltigförklaras, eftersom de anser att avtalet, som är ett trepartsavtal enbart undertecknats av två parter, Ove Eriksson och Carola Kalm samt Ålandsbanken, men inte av bostadsaktiebolaget Hassellängan. Ålandsbankens ståndpunkt att RS-avtalet är giltigt delades alltså av tingsrätten.

Syftet med ett RS-avtal är att förbättra köparnas ställning vid bostadsproduktion där köparen får besittningsrätten till lokalerna genom att köpa aktier i bostadsbolaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »