Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 maj, 2016 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:20

Åländska får 20.000 för samtyckesbok

Åländska Hanna Lundberg får 20.000 kronor av organisationen Make Equal för ett projekt som ska resultera i en bok om samtycke vid sex. Det berättar hon själv i ett pressmeddelande.
Det genomgående och grundläggande temat i den blivande boken är att allt som inte är ett ja är ett nej, och boken riktar sig till främst högstadie- och gymnasieungdomar.
- Jag vill att alla ska förstå vad samtycke är, därför vill jag skriva en lättillgänglig bok som alla kan ta del av, skriver Hanna Lundberg i pressmeddelandet.
Make Equal, som tidigare hette Crossing Boarders, är en organisation som jobbar för att göra samhället mer jämlikt. Med hjälp av pengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor driver de ett projekt för att unga som brinner för jämställdhet ska få möjlighet att genomföra sina idéer. Det är ur det projektet som Hanna Lundberg fått pengar, och hon får också en handplockad mentor som ska hjälpa henne med hennes blivande bok.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »