Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 maj, 2015 - 05:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Åländskt stöd för regeringsprogram

När Finlands nya regeringsprogram presenterades igår nämndes också reformen av självstyrelselagen i en bilaga. Det är väldigt viktigt för Åland, säger finansminister Roger Nordlund och riksdagsman Mats Löfström kallar det en arbetsseger.

Regeringsprogrammet innehåller stora inbesparingar och de kommer också att kännas av på Åland i någon mån. Men det som oroar både Nordlund och Löfström mest är att om det så kallade samhällsfördraget inte blir av så kan det drabba sjöfarten.

Riksregeringen lägger fram sina åtgärdsförslag den sista juli och parterna i arbetslivet har då tre veckor på sig att binda sig till det. Om så sker och resultatet av samhällsfördraget är mätbart 2017 så avstår regeringen från vissa villkorliga besparingar och skattehöjningar som den beslutat om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »