Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 april, 2015 - 11:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Åländskt stöd för Sipilä

Ett stöd till 100 procent för centerns Juha Sipilä som Finlands nästa statsminister och för en regering med en stark mittenbas. Det var budskapet från Ålands riksdagsledamot Mats Löfström när han i fredags fick hålla inledningsanförandet vid finska centerns partistyrelsemöte.
   - Även om Svenska riksdagsgruppen är mitt politiska hem i riksdagen ser jag fram emot ett mycket nära samarbete med Centern och Juha Sipilä, något jag tror att är mycket värdefullt för Åland, säger Mats Löfström i ett pressmeddelande.
Han betecknar sin medverkan och sitt öppningstal på finska centerns partistyrelsemöte som en ”historisk händelse”. Mats Löfström tog i sitt tal upp vikten av att Finland fungerar också på svenska, att centern stöder reformen av självstyrelsen, att stödet till sjöfarten fortsätter och att ett samhällsavtal mellan arbetsmarknadens parter kommer till för att få landet ur den ekonomiska krisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »