Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 november, 2015 - 14:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Äldre får onödiga institutionsplatser

Personer som inte behöver en instutitionsplats inom Mariehamns äldreomsorg tilldelas ändå sådana platser. Det visar lägesrapporten om platssituationen i stan som socialnämnden tog del av på sitt senaste möte.

17 ansökningar om insitutionsplatser lämnades in mellan januari och oktober, men 28 platser beviljades. Däremot sökte 42 personer om en plats på ett effektiverat serviceboende men bara 31 sådana platser beviljades.

Enligt socialnämnden kan en placering på en institution för en person som inte behöver det vara negativt för personens funktionsförmåga. Därför ser man fram emot att en av institutionsavdelningarna i stan görs om till en ESB-avdelning som är mer hemlik än en institutionsavdelning som mer liknar ett sjukhus. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »