Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2016 - 05:48Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Älgflugan fortsätter öka

Förutom svamp- och bärplockning och jakt är det även högsäsong för älgflugan i de åländska skogarna. Och den blodsugande parasiten verkar bli alltmer förekommande i landskapet.
- Älgflugan tycks fortsätta öka i antal även om det är svårt att bevisa eftersom det är på vissa ställen den blir alltmer intensiv, säger f.d. naturvårdsintendent Jörgen Eriksson. Insekten upptäcktes på Åland första gången år 1992 och hade då färdats hit via hjortdjur österifrån. I nordöstra skärgården är problemen med älgflugan därför större än på fasta Åland. Det intygar Börje Strandvall som är jägare på Jurmo.
- I samband med värmen är det som en explosion av dem. Nu från mitten av augusti till mitten av oktober så är det en plåga att vara i skogen, säger Börje Strandvall.

Reporter: Cecilia Ekströmer
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »