Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 mars, 2015 - 10:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Alkobommar inte bortglömda

Alkobommar är fortsättningsvis ett intressant projekt, som infrastrukturminister Veronica Thörnroos gärna skulle satsa på. För snart ett år sedan var Motorförarnas Helnykterhetsförbund på Åland för att informera om projekt med alkobommar i Sverige. Det har fallit väl ut och har enligt Sveriges Radio minskat antalet onyktra förare som kör av färjorna.

-Alla var positivt inställda, man vi hann inte med allt förberedande arbete, säger Veronica Thörnroos. Hon menar att man nu borde få till stånd ett förprojekt för att se om det vore möjligt med alkobommar på Åland och vilka konsekvenser det skulle få här. Men i hamnarna har man en avvaktande inställning.

-Dom jag har pratat med har inte verkat så intresserade och har mest sett problem med bland annat korta hamntider, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »