Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 oktober, 2016 - 06:15
  • Al Sjöholm, hemma från Connecticut men nu boende på Åland, tycker att Donald Trump är en karikatyr av en presidentkandidat. Arkivfoto.

Amerikansk ålänning om presidentvalet i USA

Republikanen Donald Trump eller demokraten Hillary Clinton; den 8 november avgörs det vem som kommer att efterträda demokraternas Barack Obama som USA:s president.

Ålänningen Al Sjöholm är hemma från amerikanska delstaten Connecticut i landets nordöstra del och följer valet primärt via sociala medier och nyhetskanalen CNN. Han kommer troligtvis inte att rösta eftersom proceduren för utlandsröstning är komplicerad och han förmodligen redan har missat slutdatumet för att registrera sig. Men om han hade röstat så hade han röstat på Hillary Clinton.

- Jag hade gärna sett en vettig tredjeparts kandidat, men man kan inte rösta på Trump så jag skulle antagligen rösta på Hillary. Trump lovar saker som han inte kan avslöja vad de innehåller. De har ställt fram en karikatyr av en kandidat, säger Al Sjöholm till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »