Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 februari, 2016 - 11:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Arbetarskyddsråd per telefon

Arbetarskyddsmyndigheten har startat en riksomfattande telefonrådgivning. Tanken är att erbjuda arbetstagare och arbetsgivare råd i frågor som gäller trakasserier, diskriminering och psykosocial belastning, anställningsfrågor, frågor som gäller den fysiska arbetarsäkerheten och arbetsmiljöfrågor inom byggsektorn. Det är också möjligt att lämna in en tillsynsbegäran via telefonrådgivningen.

- Syftet med den riksomfattande telefonrådgivningen är att förbättra myndighetens anträffbarhet och främja en jämlik tillsyn och rådgivning på olika håll i Finland, skriver arbetarskyddsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Telefonrådgivningen nås under kontorstid alla vardagar på telefonnummer 0295016620. Arbetarskyddsinspektören på Åland Henning Karlsson kommer fortfarande att vara anträffbar för kunder på sitt kontor på måndagar mellan klockan 09.00 och 11.00. Då kan kunderna ställa frågor om rutiner och uppgifter i anslutning till tillsynen och arbetarskyddsmyndighetens befogenheter.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »