Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2015 - 07:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:32

Ärekränkning mot ex-flickvän

En nu 20-årig man har dömts för ärekränkning efter att ha skickat förnedrande meddelanden till sin ex-flickvän på internetforumet ask.fm. Mannen var även åtalad för olaga hot då han enligt ex-flickvännen hotat döda henne, något som tingsrätten finner trovärdigt men som man inte kan döma mannen för eftersom det inte finns andra bevis än flickans egen berättelse. Mannen var också tillsammans med en annan nu 19-årig man åtalad för hemfridsbrott efter att ha varit på flickans tomt utan lov, men det åtalet förkastas för att det är oklart om männen insett att deras närvaro inte var önskad.

I tingsrätten berättade vittnen och flickan själv att hon på grund av ärekränkningen mått väldigt dåligt och drabbats av självmordstankar, hon har fått svårt att vara ensam, sömnproblem och hennes skolgång har blivit lidande.

Mannen döms till 15 dagsböter på totalt 90 euro och till att betala 850 euro till flickan för sveda och värk samt lidande. Han ska även betala flickans rättegångskostnader som uppgår till 2480 euro.

När brottet skedde var mannen 18 år men flickan var inte myndig. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »