Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 augusti, 2015 - 11:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:37

Arlaleverantörerna träder fram

Nio mjölkproducenter som valt att överge ÅCA och istället sälja sin mjölk till Arla Finland trädde idag fram genom en insändare till lokaltidningarna. De skriver bland annat att beslutet att lämna inte kommit till för att skada ÅCA, utan det handlar om att skapa möjligheter till ett drägligt resultat. I insändaren riktas också skarp kritik mot ÅCA:s ledning, bland annat för att man inte lyssnat till de mindre producenterna.

- Vi har känt oss obetydliga i sammanhanget och vår småskaliga produktion har inte ingått i varken politikernas eller ÅCA-ledningens framtidsvisioner, skriver man.

Mjölkbönderna menar också att det inte enbart är mjölkpriset som har avgjort beslutet att lämna ÅCA, utan även andra faktorer. Ingen av de undertecknande ville idag ge några ytterligare kommentarer till insändaren.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »