Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 augusti, 2017 - 17:08Uppdaterad: fredag, 18 augusti, 2017 - 17:13
  • Tillfälligt byggnads- och åtgärdsförbud gäller bland annat på Kaptensgatan.

Åtgärdsförbud för centrumtomter

Det blir tillfälligt byggnads- och åtgärdsförbud i centrum av Mariehamn. Stadsstyrelsen godkände i dag, efter omröstningar, det omdiskuterade förslaget.

Beslutet innebär att åtgärdsförbud utfärdas för ett området som är föremål för delgeneralplanering samt att ett förslag till detaljplan tas fram för två tomter på Kaptensgatan.

Samma beslut fattades redan i april men återförvisades för ny behandling efter ett besvär till förvaltningsdomstolen. Förra veckan bordlades ärendet på grund av delade åsikter om ifall jäv förelåg eller inte. Även i dag röstades om jäv och om återremittering av ärendet men en majoritet med socialdemokrater, liberaler och centern röstade igenom beslutet. Stadsstyrelsens ordförande, moderaten Petri Carlsson, reserverade sig mot beslutet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »