Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 oktober, 2015 - 06:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:27

Åtgärdsplan för bättre vatten

Koncentrationen av kväve och fosfor i innerskärgårdsområdena är alltför hög och mest extremt är det i Kaldersfjärden och Ämnäsviken. Där behöver kväveförekomsten minskas med 80 procent. Det framgår ur landskapsregeringens förvaltningsplan och åtgärdsprogram för de åländska vattnen för perioden 2016 – 2021, som presenterades igår. EU:s vattendirektiv ligger till grund för vattenåtgärdsprogrammet som innehåller ett trettiotal åtgärder, för bland annat skogsbruk, fiskodlingar, industrier, sjöfart och dricksvattenförsörjning.

- För att nå målet – ett långsiktigt bra vatten att dricka, fiska och bada i – behövs samarbete mellan såväl myndigheter och organisationer, som företag och privatpersoner, säger Susanne Vävare, som är landskapets vattenbiolog.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »