Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 september, 2016 - 16:18Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Bahamas inget problem tycker ministern

Att det finns ett samband mellan ett bolag registrerat i Bahamas och driftsentreprenören av åländsk skärgårdstrafik är inget problem i sig. Det tycker infrastrukturminister Mika Nordberg i en kommentar.

- Det här hör till internationell sjöfart och vi har ju stora åländska rederier som har bahamasflagg och kontor där. Det är inte ett problem i sig, säger Mika Nordberg.

Han hänvisar också till upphandlingslagen som har paragrafer om att avtal kan sägas upp i fall en avtalspart blir dömt i domstol för oegentligheter när det exempelvis gäller skatter.

- Det bolag som nämns i pappren från Bahamas registrerades dessutom 2009, medan vårt samarbete med Nordic Jet Line inleddes först 2014, säger Mika Nordberg.

Reporter: Ulf Weman
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »