Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 juni, 2016 - 10:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:15

Besvär över jomalaplan förkastat

Mera bostäder, service och arbetsplatser i centrala Jomala hoppas kommunen på tack vare en ny delgeneralplan. Den godkändes av kommunfullmäktige för drygt ett år sedan och nu har förvaltningsdomstolen gett kommunen rätt efter ett besvär av en missnöjd markägare. Enligt besväret borde fullmäktigebeslutet upphävas bland annat för att det tillkommit i felaktig ordning och för att kommunen missbrukat sitt planläggningsmonopol. Markägaren räknar med inkomstbortfall eftersom det inte tillåts bostadsbyggande på dennes område. Enligt kommunen försämrar delgeneralplanen inte möjligheterna att använda den aktuella marken jämfört med tidigare. Kommunen hävdade också att besvären skulle avslås eftersom man följt alla krav för en delgeneralplan. Det ansåg också förvaltningsdomstolen som förkastade besväret.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »