Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 juni, 2016 - 12:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:16

Bokslut godkänt trots protester

Trots att en av tre revisorer inte skrev under revisionsberättelsen har kommunfullmäktige i Eckerö godkänt bokslutet för i fjol. Som vi tidigare berättat visar det ett underskott på drygt 43.000 euro bland annat på grund av kostnader för tjänster som köptes in med anledning av tvisten med den förra kommundirektören Rasmus Basilier. Enligt uppgifter i Nya Åland handlar det totalt om cirka 100.000 euro för bland annat juridiska tjänster och arbete med bokslutet för 2014. Kommunens mångåriga revisor Sven-Eric Karlsson, som reserverade sig, ansåg att den förvaltning som utövats under 2015 för kommunstyrelsens del inte uppfyllde god förvaltning. Ett enigt kommunfullmäktige beslöt ändå att anteckna revisionsberättelsen till kännedom och bevilja redovisningsskyldiga ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2015.

Reporter: Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »