Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 maj, 2016 - 13:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:20

Bostadsbolag drog ÅGK inför rätta

Bostadsaktiebolaget Golfhus och Ålands golfklubb möttes i rätten i dag. Tvisten handlar om att vatten rinner ner på bostadsaktiebolagets fastighet i Kastelholm och orsakar fuktproblem i dess radhus. Bostadsaktiebolaget menar att vatten från golfbanan påverkar fastigheten negativt, och man hävdar att golfklubben inte uppfyllt ett avtal från 1997 om gemensamma åtgärder mellan husägaren och golfklubben för att komma tillrätta med dräneringsproblemen. Golfklubben hävdar att man visst uppfyllt avtalet och också att avrinningen är stor av naturliga skäl.
Bostadsaktiebolaget kräver också ersättning för arbete som gjordes i samband med att vägen till fastigheten vid ett tillfälle svämmades över, något som man menar att skedde på grund av att golfklubben lagt ner ett för klent rör under vägen. Golfklubben bestrider detta och säger att den som byggde vägen lade ner vägtrumman, inte golfklubben.
Ålands radio har tidigare berättat att bostadsbolaget kräver 37.000 euro i ersättning av Ålands golfklubb. Rättegången fortsätter i morgon.

Reportar: Malin Lundberg och Bengt Hannus
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »