Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 december, 2014 - 13:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:53

Bra möbler fick nej på jordförvärv

Kopplingen mellan bolagets verksamhet och ägandet av en 10.000 kvadratmeter stor strandtomt är oklar. Därför säger landskapsregeringen nej till att Bra möbler på Åland AB ska få äga en tomt i Nåtö i Lemland. Bolaget säljer möbler och kan enligt bolagsordningen också äga fast egendom, men det räcker inte, och bolaget har inte på ett trovärdigt sätt visat hur ägandet av den stora strandtomten ska användas i bolagets näringsverksamhet anser landskapsregeringen. I övrigt uppfyller bolaget villkoren för jordförvärvstillstånd.

Lemlands kommun hade förordat jordförvärvet, men hade som villkor att det bara gäller nuvarande aktieägare eller att aktierna vid varje tillfälle ägs av personer som annars skulle få jordförvärvsrätt. Men det blev alltså ett nej till Bra möbler som nu tvingas sälja strandtomten på Nåtö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »