Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 december, 2015 - 14:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Bristande engagemang för omsorgen

Ove Andersson, ordförande för förbundsfullmäktige i Ålands omsorgsförbund, tycker att många kommuner visar bristande engagemang i omsorgens arbete.
- Det kunde vara mycket större aktivitet och förtroendevalda kunde sätta sig mer in i ärendena och framför allt återkoppla till kommunerna, säger Andersson.
Han beskriver kommunernas utlåtanden om omsorgens budget som väldigt mycket upprepningar och ordagranna likheter mellan de olika kommunernas utlåtanden vad gäller kostnadsökningarna i budgeten.
Andersson kan inte klart uttala sig vad det bristande engagemanget beror på, men gör en jämförelse med äldreomsorgen.
- Vi har alla närstående som blir äldre och ser det som naturligt att dom ska ha en bra omsorg, medan betydligt färre har en anknytning till en handikappad och då är risken stor att det bara ses som en kostnad, säger Andersson.

Reporter: Owe Sjöblom
owes@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »