Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 oktober, 2015 - 11:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:26

Byggnadsnämnd diskuterar bions fasad

Avlägsna tilläggsisoleringen och måla entréutbyggnaderna med samma gula färg som den övriga fasaden. Den uppmaningen föreslår byggnadsinspektören i Mariehamn att byggnadsnämnden ger åt Patrik Landell på Savoy Fastighets Ab som renoverar Bio Savoy på Nygatan.
Museibyrån har uppmärksammat staden på att yttre tilläggsisolering som är förbjuden i stadsplanen hade gjorts, att entréutbyggnaderna målats i en avvikande färgsättning och att ett antal bleckplåtar av röd koppar monterats i anslutning till dörrar och entrétak.
Byggnadsinspektören tycker att plåtarna är en teknisk förbättring och föreslår att de får vara kvar, men tilläggsisoleringen bör tas bort eftersom man är rädd att den kan orsaka skador på väggkonstruktionen.
Patrik Landell menar att fasadändringarna sparar energi, skonar miljön och är en bättre teknisk lösning än den tidigare. Han hotar med att avsluta samarbetet med staden och betala tillbaka de stöd han fått om myndigheterna fortsätter ägna sig åt detaljer. Byggnadsnämnden har möte i kväll och då diskuteras ärendet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »