Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 05:54Uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 06:16
  • Polisen söker nya lokaler att husera i under byggtiden 2019. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Byggstart av polishus 2019

Både nybygget och renoveringen av det befintliga polishuset ska ske samtidigt, det har ändrat under planeringens gång. Tidigare var planen att den nya delen av polishuset skulle byggas först och sen skulle renoveringen ske.

- Vi har kommit fram till att den bästa lösningen är att göra allt på samma gång, säger Elisabeth Rosenlöf, projektingenjör på landskapets fastighetsverk.
Det här innebär att polisen behöver tillfälliga lokaler under byggtiden och det är inte klart ännu var polisen ska husera.

Planeringen av det nya polishuset har kommit ungefär halvvägs. Planlösningen och de stora dragen är klara och nu ska detaljprojekteringen ta vid. Den ska vara klar till inkommande sommar och upphandlingen sker hösten 2018 och då kan byggstarten bli i början av 2019. Hur lång byggtiden beräknas bli är ännu för tidigt att säga enligt Rosenlöf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »