Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 april, 2017 - 16:17
  • Lagtinget diskuterade i dag kommunernas framtid. Arkivfoto: Ulf Weman.

Centern lovar eget kommunförslag

Tillsammans med kommunerna tänker nu centern lägga fram ett annat förslag om ny kommunstruktur. Det avslöjade centerns gruppledare Britt Lundberg i lagtinget i dag när den uppskjutna debatten hölls om förslaget om fem kommuner på Åland.

Centern tänker inte heller delta i den parlamentariskt tillsatta arbetsgrupp som skall gå vidare med landskapsregeringens förslag. Britt Lundberg var också kritisk till att landskapsregeringen slopat tanken på en folkomröstning om förslaget och att skynda på det så det skall bli klart till nästa val.

- Varför kan man inte fråga kommuninvånarna och skyndar på tidtabellen för att undvika att testa frågan i val, undrade Britt Lundberg.

Kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, påminde om att vi lever i en representativ demokrati där vi inte har traditionen att folkomrösta om allt.

- Särskilt inte om de stora och komplicerade frågorna, framhöll hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »