Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2015 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:26

Centern: Svårt få höjd klumpsumma

Det blir mycket svårt att få högre inkomster till landskapet genom en höjning av avräkningsbeloppet, eller den så kallade klumpsumman. Det menar centerns partiledare Harry Jansson. Det är först genom den nya självstyrelselagen om sju år som den frågan kan lösas, tror han.

- Det skall nästan till ett mirakel annars, med tanke på landets ekonomiska situation och på att regeringen innehåller sannfinländare, säger Harry Jansson.

Centern har innehaft finansministerposten den senaste mandatperioden och nu, på slutet, har landskapsregeringen försökt höja klumpsumman med bland annat hänvisning till befolkningsökningen. Trots allt har landskapets intäkter ökat de senaste åren, men samtidigt har underskottet ökat i landskapets finanser.

- Vi har varit med och beslutat om kostnadsdrivande reformer, men vi lovar ingenting nytt, vi måste klara av det vi har åtagit oss, säger Harry Jansson.

Hela partiledarutfrågningen kommer i Åland i dag i eftermiddag klockan 16.10 och den läggs också ut på vår hemsida, radiotv.ax och man se den i tv i lokalkanalen under veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »