Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 april, 2017 - 11:08

Centern vill ha fler poliser

Centern vill ha fler poliser på fältet och äskar därför om 80 000 euro för att förstärka polisresurserna för resten av året. Det framgår av en av de budgetmotioner som partiet lämnat in med anledning av tilläggsbudgeten 2017.

- På lång sikt behövs ett anslag om 245 000 euro per år för att polisen seriöst skall kunna hantera narkotikasituationen, skriver Centern i sin budgetmotion om behovet av fler poliser på fältet.

Centern har även lämnat in en motion där man vill att anslaget på 80 000 euro för kommunindelningsutredare ska strykas. Det motiverar man med att den pågående utredningen om samgående mellan Finström, Sund och Geta redan är upphandlad och finansierad och att inga andra kommuner har anhållit om någon utredning om samgående.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »