Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 23 november, 2014 - 17:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:55

Dagens förhandlingar avslutade

I dag träffades representanter för fackförbundet Tehy och landskapsregeringen för nya förhandlingar. Parterna hade telefonkontakt med riksförlikningsmannen Esa Lonka. Dagens förhandlingar ledde inte till någon lösning på konflikten och nu är det upp till Esa Lonka att boka in ett nytt datum för förhandlingar.

Enligt landskapets avtalschef Tiina Robertsson står parterna en bit ifrån varandra, men hon uppger också att det har skett framsteg.

Enligt Tehys förhandlare Pernilla Söderlund känns det som att förhandlingarna trampar vatten men hon delar Robertssons uppfattning att parterna har närmat sig varandra.

I nuläget är inget nytt datum satt för förhandlingar. Men Pernilla Söderlund tror att Esa Lonka kommer att kalla till det i veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »