Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 12:14

Dålig växelkurs hos Paf ombord på färjorna

Just nu är det inte en bra affär att växla pengar via Paf:s spelautomater ombord på färjorna på Östersjön om du använder euro.

I dagsläget kostar 1 euro runt 9,5 kronor, men hos Paf får du endast 80 kronor om du växlar 10 euro ombord på färjornas Paf-spelautomater.

-Just nu är det inte förmånligt att växla pengar hos oss, säger Anders Sims, kommunikationsansvarig på Paf, och förklarar att ändringar av växelkursen sker manuellt. Det innebär att Paf:s personal måste besöka varje spelautomat ombord på färjorna för att för hand ställa om växelkursen, något som tar flera arbetstimmar.

- Vi kan inte följa växelkursen exakt på dagen, veckan eller månaden, eftersom det är ett för stort arbete att göra. Därför lägger vi oss runt en ungefärlig växelkurs för att klara av svängningar. Men nu behöver kursen ändras, säger Anders Sims.

Enligt honom kommer växelkursen ombord på färjorna att justeras efter semestern.

- Vi har inte så många kunder som hanterar euro ombord på färjorna, men det måste så klart bli förmånligare för dem, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »