Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 maj, 2015 - 14:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

DGH slog fast grundavgift

Grundavgiften för en platsandel på De gamlas hem kostar 12.200 euro från och med 2016. Det bestämde förbundsfullmäktige i går när man klubbade styrelsens förslag till beräkningsgrund för grundavgiften. Tidigare har kommunerna inte betalat något för en plats de ägt men inte använt, bara vårdavgifterna som uppgår till ungefär 60.000 euro per klient och år.
Jomalas representant Tage Eriksson föreslog att avdelningssköterskornas lönekostnader skulle ingå i grundavgiften, vilket hade lett till att den blivit 14.700 euro per platsandel. Hammarlands representant Stefan Öström understödde Erikssons förslag men representanterna för de övriga elva kommunerna röstade på styrelsens förslag vilket ledde till att det förslaget vann omröstningen med en röst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »