Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:56
  • Tingsrätten dömde flera personer för olika trafikbrott i dag. Foto: Malin Lundberg.

Dömdes efter krock på Kalmarnäsvägen

Tingsrätten dömde i dag en 18-årig kvinna och en 20-årig man för äventyrande av trafiksäkerheten.

De hade kört varsin bil i hög hastighet på Kalmarnäsvägen i juli, och i samband med det kolliderade de med varandra och körde i diket. Mannens bil voltade innan den stannade på taket i diket. Kvinnan och mannen döms till 30 dagsböter om totalt 180 euro var.

Tingsrätten har också dömt tre män för rattfylleribrott i dag. En 24-åring döms för grovt rattfylleri efter att ha kört bil från Eckerö till stan med drygt en och en halv promille alkohol i blodet. En 59-åring och en 48-åring döms för rattfylleri efter att ha kört motorcykel respektive bil med drygt en halv promille alkohol i blodet.

För 24-åringen blir straffet villkorligt fängelse i 75 dagar, 45 dagsböter på totalt 1350 euro och ett körförbud till mitten av maj 2020. 59-åringen och 48-åringen får 30 dagsböter var och körförbud som går ut i augusti respektive juli 2018.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »