• Tingsrätten dömde flera personer för olika trafikbrott i dag. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:56

Dömdes efter krock på Kalmarnäsvägen

Tingsrätten dömde i dag en 18-årig kvinna och en 20-årig man för äventyrande av trafiksäkerheten.

De hade kört varsin bil i hög hastighet på Kalmarnäsvägen i juli, och i samband med det kolliderade de med varandra och körde i diket. Mannens bil voltade innan den stannade på taket i diket. Kvinnan och mannen döms till 30 dagsböter om totalt 180 euro var.

Tingsrätten har också dömt tre män för rattfylleribrott i dag. En 24-åring döms för grovt rattfylleri efter att ha kört bil från Eckerö till stan med drygt en och en halv promille alkohol i blodet. En 59-åring och en 48-åring döms för rattfylleri efter att ha kört motorcykel respektive bil med drygt en halv promille alkohol i blodet.

För 24-åringen blir straffet villkorligt fängelse i 75 dagar, 45 dagsböter på totalt 1350 euro och ett körförbud till mitten av maj 2020. 59-åringen och 48-åringen får 30 dagsböter var och körförbud som går ut i augusti respektive juli 2018.

Fler Nyheter

Fellman optimistisk efter Veikkausmöte

Nina Fellman är optimistisk efter dagens Veikkausmöte i Helsingfors:
Jag har mer hopp i dag än i går. Det säger kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, efter dagens möte i Helsingfors mellan tjänstemän från landskapsregeringen och representanter för inrikesministeriet, polisstyrelsen och Veikkaus.

H-Fastigheter renoverar efter brand

Nu renoverar H-fastigheter AB Mariehamns Industrihus på Godbyvägen 11, byggnaden som brann för ungefär ett halvår sedan.

Berner svarade Löfström om långa fordon

Längre fordonskombinationer kan ge ökad transporteffektivitet och mindre koldioxidutsläpp, men samtidigt uppstår frågor som förutsätter noggrant övervägande ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Ofördelaktigt beslut om online-TV

Julia Lindholm berättar hur Europaparlamentets förslag ser ut:
Det ser fortsatt mörkt ut när det gäller ålänningars möjligheter att få ta del av SVT-Play och andra motsvarande onlinetjänster.

Arbetsgrupp för självstyrelselagen

Justitieministeriet har i samarbete med landskapsregeringen i dag tillsatt den arbetsgrupp på hög nivå som ska lotsa självstyrelselagsrevisionen i hamn. Det berättas i ett pressmeddelande.

149 skrev på för lättmjölk i Jomala

149 personer har skrivit under namninsamlingen som upprörda föräldrar startade när Jomala kommun bestämde sig för att endast servera fettfri mjölk i skolor och daghem.

Pajunen ny ÅHS-direktör

Annette Holmberg-Jansson och Jeanette Pajunen intervjuas av Nina Smeds och Frippe Granlund:
Det blir Jeanette Pajunen som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS för tiden 12.3.2018–11.3.2025.

Momsundantaget upphör år 2021

Postens vd Henrik Lundberg berättar om Åland Posts planer, del 1 från Åland idag
Det så kallade momsundantaget för försändelser under 22 euro slopas år 2021. Det framgår av de nya regler för elektronisk handel som EU-rådet har antagit.

Skottskadad på Viking Grace

En person med svåra skottskador fördes inatt från Viking Grace till Karolinska sjukhuset i Stockholm.