• Tingsrätten dömde flera personer för olika trafikbrott i dag. Foto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:56

Dömdes efter krock på Kalmarnäsvägen

Tingsrätten dömde i dag en 18-årig kvinna och en 20-årig man för äventyrande av trafiksäkerheten.

De hade kört varsin bil i hög hastighet på Kalmarnäsvägen i juli, och i samband med det kolliderade de med varandra och körde i diket. Mannens bil voltade innan den stannade på taket i diket. Kvinnan och mannen döms till 30 dagsböter om totalt 180 euro var.

Tingsrätten har också dömt tre män för rattfylleribrott i dag. En 24-åring döms för grovt rattfylleri efter att ha kört bil från Eckerö till stan med drygt en och en halv promille alkohol i blodet. En 59-åring och en 48-åring döms för rattfylleri efter att ha kört motorcykel respektive bil med drygt en halv promille alkohol i blodet.

För 24-åringen blir straffet villkorligt fängelse i 75 dagar, 45 dagsböter på totalt 1350 euro och ett körförbud till mitten av maj 2020. 59-åringen och 48-åringen får 30 dagsböter var och körförbud som går ut i augusti respektive juli 2018.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.