Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 april, 2015 - 21:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:53

Eckerö avskedar kommundirektören

Eckerö avskedar kommundirektören Rasmus Basilier. Det står klart sedan kommunfullmäktige röstade i frågan igår kväll. Nio ledamöter röstade för kommunstyrelsens förslag om att avsluta kommundirektörens anställning. Fyra ledamöter röstade för att förkasta styrelsens förslag. En av ledamöterna som reserverade sig mot beslutet var Janne Fagerström. Han säger till Ålands Radio att han inte är övertygad om att beslutet är juridiskt riktigt och att det kan stå kommunen dyrt om det blir en rättslig process. Fullmäktigeledamoten Niclas Häggblom ville inte heller avsluta anställningen, och säger att Rasmus Basilier borde fått en chans att visa vad han går för. Enligt Häggblom kommunen har lämnat ut Basilier, och har fört en dålig personalpolitik.

Sista ordet är inte sagt i frågan då fullmäktiges beslut kan överklagas. Kommundirektören själv hade igår kväll inte bestämt sig om han ska överklaga.

- Jag funderar på saken, säger Rasmus Basilier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »