Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 september, 2015 - 12:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:32

Eckerö utan äldreomsorgsledare

Äldreomsorgsledaren som anställdes i Eckerö i april har sagt upp sig under sin prövotid. Uppsägningen kom efter att personalen på äldreboendet Solgården lämnat in en skrivelse till kommunen.
- Man uppfattade sin arbetssituation som väldigt tung, säger socialnämndens viceordförande Henrietta Hellström, centern.

Skrivelsen ledde till att socialnämnden kallade äldreomsorgsledaren till ett möte.

- Vi hade tänkt oss ett tydligare ledarskap, men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig när man rekryterar folk, säger Hellström.

Personalen på Solgården har redan tidigare dragit ett tungt lass då förre äldreomsorgsledaren var mycket sjukskriven och det saknades kontinuitet i ledarskapet.
Nu har socialnämnden fått i uppdrag att ta fram ett förslag på hur arbetsuppgifterna som äldreomsorgsledare kan organiseras i framtiden, och i väntan på en nyrekrytering har man anställt en socialarbetare på heltid som ska sköta delar av äldreomsorgsledarens uppgifter. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »