Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:05Uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 12:07
  • Eckerö kommun planerar en utbyggnad av daghemmet Nyckelpigan och så här har man tänkt sig att den nya delen ska se ut. Klicka på bilden för att se den i sin helhet. Skiss från Eckerö kommun.

Eckerö utser dagisbyggare

Eckerö kommunstyrelse föreslår att kommunfullmäktige godkänner ett tilläggsanslag på 75.000 euro så att byggnadskommittén för tillbyggnaden av daghemmet Nyckelpigan kan teckna kontrakt med Byggfirma Christer Gustavsson Ab.

Kommittén öppnade anbuden förra veckan och anbudet från Christer Gustavsson Ab var det enda som höll sig inom budgeterade medel. Om fullmäktige beviljar tilläggsmedel kan kontrakt skrivas och arbetet inledas under det här året.
På styrelsemötet diskuterades också trafiksäkerheten vid skolan. Man beslöt att skicka en uppmaning till landskapsregeringen om att vidta fartsänkande åtgärder vid övergångsställen på landsväg 1. Man ger också byggnadstekniska nämnden i uppdrag att vidta enklare åtgärder som inte belastar kommunens budget nämnvärt. Nämnden har tidigare konstaterat att man borde bygga en trottoar längs Kärringsundsvägen samt ta bort de befintliga farthindren på vägen och bygga nya som möjliggör ett gott vinterunderhåll.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »